Omakotitalo Marielundin kartanomiljöö, uimahalli, omaa rantaa 100 metriä

Marielundintie 39 , Satava, Turku

Hinta
1 980 000 €

Koko
486.0 m²

Vuosi
1852

Kesähuvila, Marielundin kartano

Kaivoisten kylässä Satavassa sijaitseva Marielund on saarten vanhimpia kesäasuntoja.
Sen rakennuttivat turkulaiset kauppiasveljekset Carl Jacob ja Gustaf Fabian Åkerman äitinsä kotitalon, Kaivoisten rusthollin maille. Höyttistensalmen rannalle valmistui vuonna 1852 kaksi empiretyylistä asuinrakennusta, jotka suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti Pehr Johan Gylich.

Asutushistoria,
muodostettu lohkomalla Vanhatalon, Kreivilän ja Kaivoisten tilan maista. Merkitty maarekisteriin vuonna 1914.

Kulttuurihistorialliset arvot
-historiallisesti arvokas
-rakennushistoriallisesti arvokas
-ympäristöllisesti arvokas

Rakennusvalvonnan rekisterissä rakennukset ovat loma- lepo- ja virkistyskodit -käyttötarkoitukseen merkittynä.
Yleiskaavoituksen näkökulmasta:
AT-1 kyläalueet on tarkoitettu haja-asutusluonteiselle asumiselle. Kaavoituksella ei rajoiteta tämän kohteen käyttötarkoituksen muutosta pysyvään asumiseen. Käyttötarkoituksen muutos edellyttää poikkeamispäätöstä, johon pyydetään museoviranomaisen lausuntoa. Käyttötarkoituksen muutos prosessi laitetaan vireille ennen kaupantekoa ostajan tarpeiden mukaisesti.

Huvilamiljöö soveltuu erityisen hyvin myös juhlatilaisuuksien järjestämiseen, kartanon päärakennuksessa on suurtalouskeittiö laitteet, ruokasali ja seurusteluhuoneita. Huvilarakennuksissa on runsaasti majoituspaikkoja. Kesähuvila soveltuu ilman käyttötarkoituksen muutosta vapaa-ajan asunnoksi. Henkeäsalpaavan kaunis merellinen puutarhapiha, kartanomiljöö, aittarakennus sekä uimahalli henkii ajatonta ylellisyyttä ja kartanoromantiikkaa arvokiinteistön omistajalle lyhyen venematkan päässä Turun keskustasta aivan saaristomeren tuntumassa. Marielundin kartanolta keskustaan on vain 20 minuutin matka (12 km), linja-auto kulkee keskustaan useita kertoja päivässä, pysäkki on 400 metrin päässä Kakskerrantiellä sopimuspaloaseman vieressä.

Kaupan kohteena on määräala. Kantakiinteistön pinta-ala on 11.7600 ha, kiinteistötoimituksella kantakiinteistöstä erotetaan määräala (1.5 ha tai suurempi) rakennuksineen ostajan ja myyjän yhteisesti suunnittelemalla tavalla (kaikki ehdotukset huomioidaan). Määräalan ostaja hakee saannolleen lainhuudon, jonka jälkeen määräala lohkotaan itsenäiseksi kiinteistöksi.
Määräalalle jää osuus yhteisestä vesialueesta.
Omaa rantaviivaa lohkottavalle kiinteistölle tulee ainakin100 metriä.

Kiinteistöä esitellään yksityisesti.
Palveleva kiinteistönvälittäjä,
Laurentius Oksanen LKV
Ihanat Kodit lkv Oy
+358 40 7631151
laurentius.oksanen@ihanatkoditlkv.fi
http://www.ihanatkoditlkv.fi

Yhteystiedot
 • Laurentius Oksanen
 • Ihanat Kodit lkv Oy
 • laurentius.oksanen@ihanatkoditlkv.fi
 • 040 7631151
Laurentius Oksanen

Kohdenumero20612823
Sijainti
 • Satava
 • Marielundintie 39
 • 20960
 • Turku
TyyppiOmakotitalo
HuoneistoselitelmäMarielundin kartanomiljöö, uimahalli, omaa rantaa 100 metriä
Asuinpinta-ala m²486 m²
Yhteensä m²1109 m²
Lisätietoja pinta-alastaRakennukset on rakennettu vuonna 1852 ja pinta-aloja ei ole luokiteltu asuin- ja muihintiloihin. Pinta-ala tiedot on perustuvat Turun kaupungin kiinteistörekisterin antamiin tietoihin. Pinta-aloja ei ole mitattu nykyisin hyväksytyn standardin määräysten mukaisesti. Standardissa SFS 5139 esitetään, miten rakennuksen ja sen tilojen laajuutta kuvaavat pinta-alat lasketaan tietyillä määritellyillä käsitteillä. Päätalon pinta-ala on 310 m². Vanhatalon pinta-ala on 176 m². Aittarakennuksen pinta-ala on 70 m². Uimahalli pinta-alaltaan 348 m². Myytävällä määräalalla sijaitsee lisäksi viisi eri kokoista rakennusta, joiden pinta-aloista ei ole tietoa (asuin-, kesä as. ja talousrakennusta). Ostajan kanssa sovitaan määräala, määräalalla sijaitsevat rakennukset kuuluvat kauppaan.
Rakennusvuosi (päättynyt)1852
Käyttöönottovuosi1852
VapautuminenSopimuksen mukaan

Velaton hinta1 980 000 €
Myyntihinta1 980 000 €
Lisätietoja maksuistaMääräalalle verohallinto laskee uuden kiinteistöveron.

Sauna
 • oma sauna
YleiskuntoHyvä
Lisätietoa kunnostaRakennusten kunto suositellaan selvittävän kuntotutkimuksella.
Lämmitysjärjestelmän kuvausöljy, ilmalämpöpumppu
Videoesittelyt

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: puu, kivi, hirsi, betoni
Katto
 • Satula
 • Tiili, pelti

Kiinteistötunnus/laitostunnus853-438-1-63
Kortteli/kiinteistön nimiMARIELUND
Tontin pinta-ala3,549 ha
Tontin omistusOma
Lisätietoja rakennusoikeudestaRakennusoikeutta on runsaasti jäljellä. Kiinteistön myytävällä määräalalla sijaitsevien Åkermanin kauppiasuvun 1800-luvulla rakennuttamien empiretyylisten rakennusten historiallisen arvon vuoksi alue on merkitty säilytettäväksi kyläalueeksi (AT-1/s). Alueelle tulee sijoittaa vain kaavassa määrättyjä rakennuksia.
Lisätietoa kaavoituksestaVanha oikeusvaikutukseton osayleiskaava tullut voimaan 4.11.1985, kaavamerkinta PK, kaavamääräys (yksityisiä palveluja varten varattava alue. Satava-Kakskerta osayleiskaava. Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.12.2020, ei lainvoimainen. Myytävän määräalan kaavamerkintä on AT-1/s. Kaava määrää alueen: Kyläalue, jolla ympäristö säilytetään. Historiallinen maalaistalo- tai kartanomiljöö, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Alueelle saa sijoittaa maatalouskäyttöä tai liitännäiselinkeinoa palvelevia rakennuksia. Koko käytetty kerrosala ei kuitenkaan saa ylittää tehokkuuslukua e = 0,1. Mahdollisen rakentamisen tulee sopeutua perinteiseen maalaismaisemaan. Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa (MRL 128§). Kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari Puhelin: 02 262 4300

PalvelutRuokakauppa ja ravintola (Bistro&Puoti) noin kilometrin matkan päässä. Palo ja pelastusasema noin 400 metrin matkan päässä.
LiikenneyhteydetLinja-autopysäkki noin 400 metriä.
PäiväkotiNoin 3 kilometriä.
KoulutHaarlan koulu noin 3 kilometriä.